top of page

"Als je van jezelf geniet, dan kun je ook van anderen genieten"

Relatietherapie

 

Niemand hoeft zich ervoor te schamen als het in je relatie niet vanzelf loopt; je bent nou één keer verschillend, je verwerkt dingen verschillend, en vroeg of laat loop je daartegenaan. En vaak spelen er ook nog dingen van vroeger mee.

Lastig wordt het als je er samen niet gewoon over kunt praten. Als je de ander niet duidelijk kunt maken wat je mist. Of als je zelf niet eens goed kunt aangeven wat je mist, maar je voelt je niet meer echt verbonden.

Relatieproblemen zijn er in allerlei vormen:

  • problemen in je communicatie, je voelt je niet begrepen

  • steeds weer ruzie

  • je voelt dat je langs elkaar heen leeft

  • seksuele problemen

  • vermoedens dat de ander vreemd gaat

  • of je bent zelf vreemd gegaan, maar je durft er niet over te praten

 

Bij relatieproblemen speelt vaak dat je niet meer open naar elkaar bent, niet meer kwetsbaar durft te zijn, niet meer durft te zeggen wat je denkt. Misschien is het is al te vaak gebeurd dat je boodschap niet overkwam, dat je je niet begrepen voelde.

 

Relatietherapie is bedoeld om je te helpen weer dichter bij elkaar te komen, om de communicatie weer op gang te helpen. En uiteindelijk om je relatie weer leuk en levend te hebben.

Relatietherapie is de moeite waard. Soms zijn een paar gesprekken al voldoende, soms heb je langer tijd nodig om elkaar weer te zien en jezelf weer te kunnen geven. Maar je hebt er wat voor over om je weer begrepen te voelen, en weer echt samen verder te gaan.

 

Relatietherapie neemt in mijn praktijk 'Kruispunt' in Epe een grote plaats in. Omdat ik geloof dat een goede en hechte relatie gezond is voor onszelf. En van groot belang voor onze kinderen.

Ervoor gaan om het samen weer leuk te hebben

bottom of page