top of page

"Als je van jezelf geniet, dan kun je ook van anderen genieten"

Gezinstherapie

 

Gezin zijn gaat niet vanzelf.

Als je kinderen jong zijn, kun je als ouder soms met je handen in het haar zitten.
Met kinderen in de puberteit, kun je als ouder onzeker zijn wat je nog wel en niet tegen ze kunt zeggen. Soms zit je erover in hoe je de relatie met ze kunt bewaren of herstellen.

Tussen ouders en volwassen kinderen kunnen er conflicten zijn waar je geen weg mee weet. Je probeert ze te vergeten, maar je wordt er te vaak aan herinnerd.

Waarom zou je dat zo laten? Het helpt vaak al er met anderen over te praten die in dezelfde situatie zitten of zoiets hebben meegemaakt.

 

Maar soms vind je het moeilijk om er met anderen over te praten, of heb je niet direct iemand met wie je het denkt te kunnen delen. Gezinstherapie kan helpen om met zulke situaties om te gaan.

Ik heb niet alle antwoorden klaar liggen. Situaties zijn ook niet altijd zomaar te veranderen. Maar ik ga graag met je op zoek naar wat jou verder helpt. Opvoeden gaat niet vanzelf, vaak loop je tegen dingen van jezelf aan. Soms heb je nog iets te verwerken van vroeger, hoe je zelf bent opgevoed.

 

Meestal helpen een paar goede gesprekken om anders naar de situatie te kunnen kijken, om bepaalde stappen te zetten en om niet meer in je eentje onder een last gebukt te gaan.

En bij conflicten kan het helpen als er iemand van buiten bij zit om het gesprek te leiden.

 

Praktijk 'Kruispunt' in Epe biedt hulp voor gezinnen in alle fasen van het leven.

Als je graag de relatie met elkaar zou willen verbeteren.

Weer van elkaar kunnen genieten

bottom of page